FOTANALYS / Ortopediska Inlägg

Besvär med fötter, ben, knän rygg eller nacke?  

  • Trött i ländryggen när du står eller går längre stunder?
  • Ofta värk i vader, knän eller höft efter promenader?
  •  Problem med värk i framfoten, hälen, eller under foten?
  • Återkommande förhårdnader eller liktorn?

Är svaret JA på någon av dessa frågor, kan orsaken vara att din fotinställning ändrats pga nedsjunkna fotvalv.  Detta kan korrigeras med ett individuellt anpassat inlägg. Även ett ursprungligen högt fotvalv kan ge belastningsproblem och kan behöva få ett anpassat stöd.

Vi rekommenderar en fotanalys.

 


Problem med nedsjunkna fotvalv eller fel fotställning / belastning av dina fötter är ett ganska förekommande problem, och kan förutom nämnda besvär även ge känning ända upp i nacke och huvudet.
Har du redan problem med hälsporre eller hallux valgus så kan även dess symptom förvärras genom felaktig fotställning. Problem kan minimeras eller helt avhjälpas genom användning av individuellt utprovade fotinlägg som ger din fot det stöd den behöver för rätt fotställning. 

FOTANALYS 
Vid fotanalysen fotograferar och kartlägger vi fotens 3 belastningspunkter. Vi testar hur olika inlägg ger fötterna stöd och korrigera de tryckpunkter som befinner sig på felaktiga positioner. Finner vi att ett par inlägg är lösningen, är nästa steg en utprovning. 

 

UTPROVNING BESTÄLLNING

Vi en utprovning anpassas inläggen efter befintliga skor. För att se om inläggen kan flyttas över mellan olika skor, tas flera par med till utprovningen. Förutom tunna standardinlägg finns special inlägg för vandring, löpning, fotboll, tennis, golf, cykling, diabetes mm. Mer info www.podiart.se

 

RABATT på 2a beställningen.

Till dig som beställt inlägg tidigare finns erbjudandet om att köpa ett par standardinlägg till 20€ rabatt. Beställningen bör göras inom ett år från första köpet. Har man köpt inlägg under det senaste året så kan du bara boka en tid för beställning, men om det gått över ett år bör du boka en tid för att ta en ny fotoanalys. Foten kan ha ändrats under året/åren som gått.


Mer info om Podiart inlägg kan du läsa på podiarts hemsida

OBS! Podiarts teknik och fotinlägg bygger på en belastningsfotografering som sedan ligger som grund för uppbyggnaden av de individuella inläggen. Dessa tillverkas för hand i Ungern. Inläggen som är böjbara och plana undertill och byggs upp efter din fots behov har mycket hög kvalité. Inläggen har en garanti och upplever du problem med användningen av dina nya inlägg ska du höra av dig för en reklamation inom 5 mån efter köp.


OBS! Vid utprovning/beställning av inlägg så bör du ta med dig minst två olika par skor/stövlar som du går och använder mest. Det för att inlägget skall få den bästa passformen


Behandling/Pris

FOTANALYS
28€
Vid en fotanalys utförs en undersökning/fotografering av dina fötter och dess belastningspunkter. Vi undersöker även om ett par individuellt anpassade fotinlägg från Podiart kan vara en lösning på dina problem.
1a beställning STANDARD inlägg i läder eller polifoam
175€
Inlägg med stötdämpande Noene
195€
Beställningen av inlägg för löpning, fotboll, cykling
195€
Beställningen av inlägg HIKING för vandringsskor mm
205€
Beställning inlägg golf, basket, tennis, paddel, innebandy
205€